Новини

Хванаха 100 кг хероин в камион за Босна и Херцеговина

Над 100 кг хероин намериха митничари на Капитан Андреево в камион, с регистрация Босна и Херцеговина. В ареста са трима мъже. Освен т.нар „муле“ в килията са и хората, които са проследявали дали пратката ще премине безпроблемно през българската граница.

Шофьор на товарния автомобил е мъж на 33 години от Босна и Херцеговина. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП – Капитан Андреево установяват, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача има няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето имало авточасти.

След залавянето на хероина, полицаи установяват, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП – Капитан Андреево, но в него на са открити наркотични вещества.

Днес предстои прокуратурата да повдигне обвинения на тримата мъже. От държавното обвинение посочиха, че ще се внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

снимката е илюстративна