НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Хиляди бежанци остават край Одрин

Сложна остава обстановката с бежанците по турско-гръцката граница и днес. Турски новинарски канал публикува карти с маршрутите на мигрантите, по които искат да минат, за да достигнат до западна Европа. Според разпространените карти в социалните мрежи маршрутите са по суша и море през България и Гърция. До момента българските власти казват, че няма миграционен натиск към страната ни и че той не е никак по-различен от предишни месеци.

Близо 50 000 са напуснали Турция през област Одрин.

И в момента хиляди бежанци са в покрайнините на Одрин. Тази сутрин се забелязва, че една част от мигрантите, които не са допуснати от гръцката полиция да преминат се връщат към турския град. БТВ съобщава, че е имало турски граничари, които са рязали бодливата ограда в района на гръцкия пункт Кастанес, за да улеснят бежанците да преминат. Не са малко опитите им да преминат и през р. Марица.

В района на българо-турския пункт Капитан Андреево патрулират десетки полицейски патрули. Служители на МВР от цялата страна са командировани в района на пункта, Свиленград и селата.

снимка: Фейсбук