Спорт

Цветана Пиронкова влезе в основната схема в Маями

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова се класира без проблеми за основната схема за WTA 1000 тенис турнира в Маями, щата Флорида. 33-годишната пловдивчанка се наложи с 6:0, 6:3 над Олга Говорцова от Беларус в среща, която продължи 65 минути. Спортист №1 на България започна устремно и спечели първите седем гейма срещу 32-годишната Говорцова. В първата част Цвети взе 24 от общо 34 точки и приключи сета за 24 минути.

Във втората част тенисистката от Беларус взе първия си гейм, а веднага след това проби за 2:1. Пиронкова реагира незабавно и направи рибрейк, при това на нула. Тя продължи да доминира и направи нов пробив за 4:2 и макар и трудно го затвърди. В осмия Говорцова сервираше за оставане в срещата и въпреки че се стигна до дюс, успя да вземе гейма. След това Цветана подаваше за място в схемата в Маями. Тя поведе с 40:15 и приключи срещата при първия си мачбол.

Пиронкова вкара 86 процента първи сервис и спечели 61 процента от точките при разиграването му. Тя записа два аса и направи една двойна грешка.

Цвети си осигури 40 точки за световната ранглиста, където е на 131-ото място, както и 10 хиляди долара от наградния фонд./БНР/