БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ц. Караянчева се включи по БТВ, отказа да отговаря на въпроси и затвори телефона

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се включи в ефира на БТВ тази сутрин, а след това отказа да отговаря на въпроси и затвори телефона.

От вчера протестиращите искат оставката й заради създалата се ситуация в парламента предния ден, когато майки от „Системата ни убива“ се барикадираха в бившия Партиен дом, а след това НСО ги изкара насилствено. По-рано в четвъртък оставката на Караянчева поискаха и от БСП, и от ДПС.

Тази сутрин председателят на парламента се включи в ефира на БТВ докато вървеше разговор по темата. Цвета Караянчева смята, че майките са били допуснати до деловодството на Народното събрание, обясни, че има Правилник за работата. Заяви, че заради COVID-19 режимът е по-специален, обясни и за заповед на здравния министър. Според нея тя не е разпореждала на НСО, а те са си вършили работата. Тя заяви, че реално майките са били допуснати до деловодството, в което се внесли писмо с искане за среща. Цвета Караянчева обяви, че гостът на БТВ – Антон Кутев от БСП говори лъжи в студиото.

Когато водещият обяви, че има въпроси към нея, Караянчева пожела успешен ден и затвори телефона.