НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Човешка грешка или техническа неизправност довели до катастрофата край Свиленград/АУДИО/

Човешка грешка или внезапно възникнала техническа неизправност на автобуса са двете водещи версии за катастрофата снощи край Свиленград. На пътя между селата Дрипчево и Младиново се преобърна автобус с укскурзианти, които са се прибирали от Гърция за Бургас. Една жена загина, а други 19 са ранени и са в болници в Хасковска област.

До момента са разпитани 19 души. Сред тях е и шофьорът на рейса. Неговите показания обаче не бяха разгласени днес от окръжния прокурор на Хасково. Директорът на Од на МВР ХАсково Атанас Ненков съобщи, че превозното средство се е движело с несъобазено скорост, но с колко точно все още не е ясно. Експертизи ще установят точната скорост.

Чуйте какво казаха на сутрешния брифинг Атанас Ненков и Иван Стоянов, окръжен обвинител:

 

Директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов обясни, че част от пострадалите да настанени в областния център. За никой от тях няма опасност за живота. Всички пациенти от рейса са с различни счупвания, каза още той. Интервенции спрямо пациенти са били предприети, но не тежки оперативни, информира здравният министър д-р Асен Меджедиев, който пристигна тази сутрин в Хасково. .