КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Чукундурска работа! Токът и хлябът поскъпват, те ми говорят за съдебна система

Сега отново партиите, самообявили се за протестни, ще заложат в кампанията си на познатата мантра – реформа на съдебната система. А като гледам и новите – Кирил Петков и Асен Василев няма да пропуснат този лозунт. Поне така стана ясно вчера, когато Василев заяви, че може да разговарят с ГЕРБ, но ако се съгласят за реформа при Темида.

Повръща ми се от глупости и простотия. Не знам дали знаят Новите играчи, Христо Иванов, Мая Манолова, а и да не забравя превзетия Николай Хаджигенов, че на много голяма част от народа хич не им дреме и не им пука за реформата в съдебната система.

И правилно.

Експертите са категорични, че ни чака тежка зима. Високи цени на тока и парното, хляб ще купуваме за 2 лева около Нова година, хиляди ще изнемогват, за да си купят лекарствата. А те тръгнали да ми тартанисат, че трябвало да реформираме съдебната система.

Това дами и господа си е издевателство над хората или както тиквите в парламента казват – със суверена. Правете си реформата, но заедно с нея оправете дереджето на българина. Не си мислете, че Вашата съдебна реформа трябва на множеството. Нито е в дневния ред на хората, нито е в устата им. Това си е Ваша битка и цел. Макар че промените в тази система са повече от наложитени.

И докато продължавате да говорите за нея, и я правите идея фикс, ще губите, чукундури. И ще отвращавате. Все повече.