БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Шефът на „Екогласност“: Хора на президента цепят БСП и коалицията

Кирил Петков и Асен Василев са искали да превземат „Екогласност“ във връзка с нов политически проект. Това съобщи Емил Георгиев, председател на политическия клуб по БНТ. А „Екогласност“ от дълги години е в коалиция с БСП.

По думите му е имало два разговора – първият с представител на Петков, Василев и министърът на образованието. Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност“. И аз казах, че разговорът приключва“, заяви Георгиев.

На следващия ден е имало втори разговор. Този път отново с действащ служебен финансов министър – Кирил Петков. Разговорът бил 2 часа. На него му казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат предложени условия. Оттеглиха иска си да поемат изцяло „Екогласност“. Тогава поставиха искането да влязат в ръководството ни, защото след няколко дни имахме национална конференция“, коментира Емил Георгиев.

На нас се предложиха избираеми места. Две избираеми места, от което едното примерно в Хасково, другото в Монтана. Те поемат изцяло кампанията и ще предложат хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области, подбрали са 50 души, обясни още той.

На тази среща Георгиев е попитал, кой стой зад този проект, защото в публичното пространство се говори, че президентът е зад него. Не получих отговор, но ми се каза, че зад този проект стоят представители на президентската институция, каза Емил Георгиев.

„Президентът не стои зад този проект, но негови хора – да“, категоричен е Емил Георгиев.

Миналият ден от БТВ беше питана и председателят на БСП Корнелия Нинова, дали има информация, че хора около президента се опитват да цепят партията. Нинова не пожела да отговори, но все пак стана ясно, че и тя разполага с такава информация.  

сн. БНТ