ПРЕПОРЪЧАНИСпорт

Ще дари ли Кубрат Пулев част от хонорара си от мача с Джошуа?

„Не се нуждая от публичност в благотворителността, защото това за мен не е благотворителност, а чист PR. На мен реклама не ми е необходима“. Това казва Кубрат Пулев в интервю за в. „Монитор“ цитиран от Gong.bg. Така българският боксьор отговаря в интервюто дали ще спази обещанието си да дари за борбата с COVID-19 половината от хонорара, който спечели от участието си в мача срещу Антъни Джошуа.

„Аз съм само един човек и не мога да оправя света, колкото и да ми се иска. Както досега, така и занапред ще продължавам да давам от себе си повече, отколкото дори някои хора заслужават, каквото, когато и както мога в името на това да променя България поне малко към по-добро“, е обяснил още според Gong.bg Пулев пред „Монитор“.

„Помагал съм, винаги помагам и ще продължа да помагам на хора, които имат нужда някой да им подаде ръка и да им покаже, че не са сами на този свят в болката си и в борбата си за живот. Естествено, проверявам всяка една благотворителна помощ, която правя, защото има много измамници, което е моралното дъно на човешкото същество! Не очаквайте от мен гласност по подобни теми“, са още думите на боксьора.

В началото на април, в интервю за германското издание „Билд“ претендентът за титлата по бокс в тежка категория обеща да дари половината от хонорара си от мача с Антъни Джошуа за битката със заразата.