БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ще ни заключат ли от 18 септември

Дали от септември няма да бъдат въведени по-строги мерки заради коронавируса е все по-популярна тема. И затова хората с тревога отново следят дали няма да бъдем заключени. Според запознати обаче има някои смущаващи неща, които насочват точно към тези подозрения.

На военните, на които им предстои голямо учение от 20 септември, им е казано да използват отпуските си през август, а не през септември, научи Taran.news. Черно на бяло такъв документ няма. Но се очаква, те да помагат на полицията.

Освен това все по-усилено се говори, че през септмеври ще бъдат въведени КПП-та на областните градове. На различни фирми е възложено да направят вишки за полицаите. Така например, за Бургас поръчката е за 250 къщички.

Преди дни здравният министър отрече категорично, че ще бъдат въведени по-строги мерки. Но утре той ще внесе доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка в Министерски съвет.

Датата, която наши източници съобщават, че ще преминем на по-строг режим е 18 септември. Така се очаквало и народното недоволство да стихне.