НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

100 л дъжд се изсипаха за 3 денонощия в Хасково

За последните три денонощия в община Хасково са паднали около 100 литра на квадратен метър дъжд. Обстановката в община Хасково към този е спокойна. В момента под наблюдение остава пътят за с. Динево и река Харманлийска, която минава през селото. Нивото й е малко под котата на преливане. Всички диги са здрави. Има само един разлив в ниската част на коритото на реката в селото, от който частично са засегнати площи в стопански двор. Няма залети жилищни сгради или селскостопански постройки, в които се отглеждат животни. Хората са спокойни, няма нарушение в електро и ВиК-захранването, увери заместник-кметът Динко Тенев, който заедно със секретаря на общината Пламен Лечев следи ситуацията в общината. Дежурните екипи на противопожарната служба и полицията остават да следят обстановката.

Пътят Войводово – Орлово е проходим. Там, въпреки голямото количество дъжд, пътят в най-ниската му част остана проходим и не се наложи затваряне.

В село Клокотница нивото на реката също се качи сериозно, но до излизане от коритото не се стигна.
Всички язовири на територията на общината са под наблюдение.

В Хасково на ул.“Дунав“, в участъка между бул. „Раковски“ и ул.“Булаир“, беше отворен за движение в 16 часа след обяд. Отводняването му отне няколко часа. Преминаващите от там шофьори трябва да бъдат внимателни, защото в най-ниската част на отсечката продължава да се събира вода.

Тази нощ се очаква дъждовете да спрат. Температурите обаче ще паднат значително.

снимки: община Хасково