Новини

2-годишно дете от Хасково се нуждае от помощ

2-годишно дете от Хасково се нуждае от помощ. Близките отправят апел към хората, които могат да помогна на Цветан. Момчето страда от много рядка форма на епилепсия.

“Знаем, че времената са трудни за всички, но молим който има възможност да помогне с колкото може. Мечтаем за видим малкият слънчев Цветан здрав – да расте нормално, наравно с другите деца”, споделя семейството.

През лятото на 2022 година, когато Цветан тъкмо прохождал самостоятелно и като всяко дете често падал. Майката, обаче забелязва, че преди всяко падане Цецко завърта очички нагоре, сякаш ще изгуби съзнание. Затова отиват в Пловдив при детски невролог, който им поставя диагноза епилепсия, след направено ЕЕГ на детето. Диагнозата е потвърдена с изследвания и в Истанбул.

На детето са изписани лекарства, които ще пие 1 месец. След този месец предстоят повторни изследвания, за да се прецени действието им. Следва генетичен тест, който ще бъде изпратен в Америка и вид ваксина, след която момченцето ще трябва да остане под наблюдение в болницата, защото има вероятност да вдигне кръвно.

Сумата, която семейството трябва да подготви за предстоящите си консултации е приблизително 40 000 €, което е непосилно за тях.

Дарителска сметка:

IBAN BG37STSA93000029577634

Цветан Борисов Борисов