БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

20 г затвор за майка, опитала да убие детето си

Осъдиха на 20 години затвор майката, обвинена за опит за убийство на 3-месечният й син в село Скравена. Историята е от есента на 2020 година, а прокуратурата разкри шокиращи детайли от нощта на престъплението.

21-годишната по това време майка се скарала по телефона с бащата на двете си деца. Плачът на 3-месечния й син допълнително ядосал жената. Първоначално тя одрала момченцето по бузата с ноктите си. След това го вдигнала и силно го ударила в леглото. Майката продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото се станали бабата на детето и сестрата на осъдената майка. Те направили опит да я спрат и подават сигнал на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал тежкото състояние на малолетното дете. То е закарано до „Пирогов“, където е оперирано по спешност.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че на 3-месечното бебе била причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ.

Прокурорът поиска от съда да наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване, което е уважено от съда. Подсъдимата е осъдена да заплати и неимуществени щети, причинени на малолетния си син, в размер на 50 хил. лева.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд./Дарик нюз/