Новини

256 родители от Хасково ще получат еднократна помощ

От началото на годината до момента в община Хасково са постъпили 281 заявления  за отпускане на еднократна финансова помощ на семейства или самотни родители с живородено или осиновено дете. Размерът на еднократната финансова помощ се определя ежегодно в бюджета на община Хасково. За 2021 година за всяко новородено дете сумата е 650 лв.

Родителите, подали заявление, трябва да отговарят на условията, уредени в Правилника за предоставяне на еднократна финансова помощ. Всяко подадено заявление се разглежда от Комисия, която одобрява, отказва или дава възможност в срок от 7 дни да се изпълнят условията от правилника.

На последното си заседание Комисията разгледа 28 заявления. От тях едно е получило отказ, 24 са одобрени, а на три семейства е дадена възможност за повторно разглеждане.

Общо за 2021 година са постъпили 281 заявления, одобрените са 256, а тези с отказ за подпомагане са 22. Родителите на бебетата, родени след последното за тази година заседание на Комисията, ще бъдат подпомогнати през 2022 г.