НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

3 пожара бушуват в Хасковско

Три пожара горят в момента на територията на област Хасково. Пожарът при село Йерусалимово, който лумна вчера, е локализиран. Огънят е обхванал около 3000 дка сухи треви, земеделски земи и храсти. На място все още се намират 5 екипа на пожарна безопасност.

Големият пожар, който гори на територията на област Стара Загора, вече е прехвърлил границата и е навлязъл в Хасковска област в землището на тополовградското село Владимирово. Пет екипа на пожарната от страна на Хасковска област работят по овладяването му. През цялата нощ булдозер на МВР е правел просеки. За момента няма риск пожарът да достигне селото, но ако вятърът обърне посоката си, ситуацията може и да се усложни.

Снощи в Хасковско е избухнал трети пожар в борова гора между свиленградското село Дервишка могила и тополовградското Планиново. На място работят 7 автомобила на противопожарната служба, допълнителен състав огнеборци от областта и горски служители.

Областният управител на област Хасково е поискал в потушаването на огъня да се включат и военни. Теренът е труднодостъпен, което изисква гасене на ръка. 

снимката е илюстративна