БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

5-ма загинаха на пътя Плевен – Ловеч

5 души са загинали в тежка катастрофа между 2 автомобила на пътя Плевен – Ловеч. Челният сблъсък е станал в следобедните часове, пътят е затворен. Тежкият инцидент е станал в следобедните часове. Огледите продължават. Мариана Цветкова, говорител на МВР-Плевен:

„Днес около 14.25 ч. в района на пътен кантон „Люляци“ на пътя Плевен – Ловеч челно са се сблъскали два леки автомобила с плевенска регистрация – Фолксваген Голф, управляван от 60-годишен и Опел с водач 31-годишен от плевенското село Милковица. В резултат на удара са загинали водачът на Фолксвагена и едногодишно момченце. Ранена е 51-годишна пътничка, която е настанена за лечение в плевенска болница. О другия автомобил, участник в инцидента, са загинали водачът, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. В тежко здравословно състояние в плевенската болница е настанена 21-годишна, пътувала в Опела. Променена е организацията на движението, сезирана е Окръжна прокуратута – Плевен. Движението се регулира от Пътна полиция.

Временно движението по пътя Плевен – Ловеч в района с. Брестовец бе ограничено в двете посоки. Трафикът бе пренасочен през обходен маршрут за всички МПС. Движението се регулира от пътна полиция./БНР/