Новини

600 деца от ОУ “Св. Климент Охридски“ в Хасково вече играят на нов и безопасен двор

Завърши ремонтът на дворното пространство на ОУ „Св. Климент Охридски“, към сграда на ул. „Граф Игнатиев“ №14. От понеделник 600 ученици играят в напълно преобразен училищен двор. Това се случи за по-малко от два месеца по проект на община Хасково. Старата, над 40-годишна асфалтова настилка на спортното игрище, беше фрезована, направен беше битумен разлив и положен нов плътен асфалтобетон с дебелина 5 см. Направени са и нови бордюри. В по-голямата част на игрището е изпълнена ударопоглъщаща каучукова настилка, върху която са разчертани игрища за футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, скок на дължина и др. Спортното игрище е с площ 1 500 кв.м. Тук се провеждат часовете по физическо възпитание, а през междучасията децата си почиват в съвсем нова и чиста среда, обясни директорът на училището Гинка Райчева. Ремонтът на училищния двор е на стойност 110 871,70 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от община Хасково.

Ремонтът на двора на ОУ “Св. Климент Охридски“ е част от програмата на община Хасково за инвестиции в образователната инфраструктура и подобряване на училищната среда. През тази година със средства от бюджета на община Хасково беше ремонтирана още спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“, ремонтирана и реконструирана беше спортна площадка за баскетбол и волейбол в ОУ „Христо Смирненски“, ремонтирано и реконструирано беше дворното пространство на СУ „Васил Левски“.

Общата стойност на тези четири обекта е близо 549 000 без ДДС- средства от бюджета на община Хасково. Освен това през тази година е направен основен ремонт на прилежащи външни пространства към СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Той се изпълнява по програма „Красива България“ на МТСП и община Хасково. Стойността на строителните работи там е близо 200 000 без ДДС.

снимка: община Хасково