Волейболистите ни тръгнаха за Берлин, без Георги Братоев

Либерото на националния отбор на България Теодор Салпаров говори пред медиите преди заминаването на волейболистите ни за Берлин, където от 5 до 10 януари ще се проведе олимпийския квалификационен турнир за Токио 2020. 

“Да, готови сме! Чак толкова да се подготвим за 10 дни. Не може да се влезе в такава форма, каквато може да се случи през лятото. Мотивацията е голяма. Не всеки ден се ходи на Олимпиада. Въпреки че сме в супер тежка група, отиваме да се бием и да се пробваме да се класираме за Олимпийските игри в Токио 2020. Това е мечта на всички момчета. Не можеше да направим уникален синхрон за 10 дни, но надявам се, че всички играем в клубните си отбори и бързо ще се сработим. Реалисти сме! Знаем, че фаворити са други – Сърбия и Франция, а Холандия играе много силно през последните години.

Докато има и на теория шансове да се класираме, ние ще се бием. Дано да имаме и късмет, защото на това ниво и една, две точки решават всичко”, заяви Теодор Салпаров. 

Селекционерът Силвано Пранди няма да може да разчита на опитният разпределител Георги Братоев. Той е с контузия на кръста и няма да може да бъде на 100% за важния турнир. 

Източник и снимка: bgvolleyball.com