БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

9 години затвор за Кристиан Николов, убил Милен Цветков

Софийският градски съд осъди 23-годишния Кристиан Николов на 9 години лишаване от свобода за непредумишлено убийство на Милен Цветков и 10-години лишаване от право да управлява автомобил.В последната си дума  подсъдимият за смъртта на Милен Цветков помоли съда за снизходителност, като каза, че съжалява за смъртта на журналиста и поиска прошка от близките си заради това, през което преминават заради него.  

Прокуратурата поиска 15 години затвор и отнемане на шофьорската му книжка завинаги. Към искането се присъедини и един от частните обвинители – Менко Менков.

„Ние считаме, че с това наказание, освен че би могъл той да се поправи, това ще бъде и като генерална превенция за останалите извършители, които управляват МПС след употреба на наркотични вещества, нещо, което изключително много се засилва през последните години“.

От началото на процеса защитата на Николов оспорва обвинението в умисъл, което му беше повдигнато заради откритите в кръвта му наркотици:

„Самата употреба на наркотици не формира евентуален умисъл. Ние считаме, че обвинението, първо, е доказано само за непредпазливост, и, че наказанието трябва да бъде под 10 години“,  каза адвокат Константин Симеонов./БНР/