Новини

9 награди взеха млади художници от Хасково

Девет награди спечелиха талантливите млади художници от школите „Дъга“ и „Пастело“ от Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ шесто издание – онлайн Гр. Бат Ям Израел 2020г.

В конкурса участваха над 500 деца от 23 държави и 4 континента. Цел на фестивала е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел , обмен между двата приятелски народа, обединяване на българите по света, чрез съхраняване на българските  корени, традиции и обичаи. Интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света.

В категория Рисунка учениците на Даниел Русев взеха общо 9 награди в 4 възрастови категории, като най-голямата награда на фестивала „Гран При“ е за Деница Радичева от Арт школа „Дъга“ към ОП ‚Младежки център“ – Хасково. Нейната рисунка ‚Пейзаж от България“ е получила най-много коментари от журито на фестивала и единодушно е получила най-големия приз. Сред останалите наградени участници са Виктория Гоголова, Мирай Емин, Симона Кабадалиева, Анелия Иванова, Елена Добрева, Мария Бонева, Йоана Младенова и Борис Рачев.

„Въпреки трудния период, през който минава образованието и изкуството в момента в цял свят, тази година е една от най-ползотворните за моите ученици. Имаме рекорден брой награди от национални и международни конкурси и успяхме да реализираме няколко изложби и пленери, които вече се превърнаха в традиция и се радват на голям брой публика от цялата страна“, коментира ръководителят на Арт школа „Дъга“ Даниел Русев.