НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В Хасково: Децата предпочетоха отново Езиковата, Математическата и Дървото

4 паралелки за осмокласници ще бъдат закрити в Хасковска област, съобщи за Taran.news началникът на РУО Хасково Христина Боева. Днес излезе първото класиране за седмокласниците, които положиха матури.

И тази година учениците най-масово са предпочели да продължат образованието си в Езиковата, Математическата и Дървото. Изненадващо след трите хасковски гимназии, тази година учениците са предпочели Езиковата в Димитровград.

В бившия Механотехникум, се закрива паралелката „Електротехник“, защото желаещите там са били само двама. През новата учебна година няма да има обучаващи се по „Компютърна техника и технологии“. В гимназията по туризъм не са намерени кандидати за „Екскурзовод“ и „Туристическа анимация“. И в Димитровград в гимназия „Асен Златаров“ не са попълнени местата за „Техник по автоматизация“.

Има 84 седмокласници, които не са се записали. Срокът за записване след първото класиране е до 16 юли.

Христина Боева обясни още, че на сайта на РУО Хасково са публикувани минималните и максималните балове за всяка специалност, което ще е от полза на учениците, които ще чакат второто класиране.