НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Майка на съдийка иска помещения на децата в Хасково

Майка на хасковска съдийка поиска помещения на децата в Хасково в Младежки център.

Става дума за фирма „Тракия импекс“ ЕООД, която е собственост на Златка Чиркалева, а тя е майка на съдия Росица Чиркалева от Административен съд Хасково.

Въпреки че срокът за трите помещения в Младежки център, които са били ползвани от Златка Чиркалева за счетоводната й фирма, е изтекъл, тя отказва да ги напусне. И понеже срокът на договора за помещенията е изтекъл, има издадени заповеди за изземване на трите помещения.

Златка Чиркалева е оспорила в Административен съд Хасково с жалба. Там съдия е дъщеря й – Росица Чиркалева. При образуване на производството в съда, седем съдии са се отвели с мотив, че Златка Чиркалева е майка на тяхна колежка. Само Пламен Танев, който е от Варна, се наема да гледа делото. На 15 юли, т.е преди десетина дни, той отхвърля искането за спиране на предварителното изпълнение на трите броя заповеди.

Два дни по-късно обаче, на 17 юли Пламен Танев обръща мнението си на 180 градуса и спира предварителното изпълнение на трите броя заповеди с мотив, че дружеството жалбоподател има приходи над 5 млн. лв. В жалбата е записано, че дружеството не напуска офисите, защото агенции за недвижими имоти нямат „подходящ и удобен“ офис за „Тракия импекс“ ЕООД.

Случаят влиза този петък в Общински съвет Хасково, защото кметът Станислав Дечев е внесъл извънредна докладна записка. Той обаче има и частна жалба в съда. Отделно от това е сигнализирал Инспектората към Висшия съдебен съвет и Висшия съдебен съвет относно допуснато нарушение  – разглеждане от един съдия на три различни дела /доколкото се касае за три заповеди за изземване, които са с различен предмет/, без да е приложен случайния принцип на разпределение на делата и съответно разделяне на производството на три отделни производства.

Съдебната сага се развива и в Районен съд Хасково. Там магистратите са оставили без уважение молбата на „Тракия импекс“ ЕООД за обезпечение на бъдещ иск чрез налагане на обезпечителна мярка спиране на предварителното изпълнение на трите заповеди на кмета за изземване по отношение на трите офиса находящи се в ОП „Младежки център“ – Хасково, ползвани от дружеството.

Директорът на „Младежки център“ – Катя Демирева е поискала трите помещения за ползване от детските клубове и ръководителите на дейности в общинското предприятие.