”Queen” пуснаха уникални клипове със записи на свои фенове

Хиляди феновете на легендарната група Queen предложиха в YouTube свои версии на три парчета на бандата на Фреди Меркюри, предава Ройтерс. Над 10 хиляди души от 120 страни се включиха в проекта ”You Are The Champions”.

В него група Queen помоли последователите си да направят свои музикални и изпълнителски версии на три култови парчета на бандата – „Bohemian Rhapsody“, „Don`t Stop Me Now“ и „Kind of Magic“.

Кампанията беше лансирана във връзка с това, че песента „Бохемска рапсодия“ стана първото парче, записано преди 90-те години на миналия век, достигнало 1 милиард гледания в YouTube, съобщава Дарик.

Китаристът на Queen Брайън Мей сподели развълнуван: „Това е най-голямата награда за един творец, какъвто и да е той – да види че творчеството му е вдъхновило и други хора спонтанно да се изявят!“.

В кампанията се изявяват фенове от всички възрасти и от всички краища на света, като пеят „Рапсодията“ и я свирят на най-различни инструменти – от китара и пиано до арфа и цигулка; танцуват под звуците на „Don`t Stop Me Now“ или рецитират театрално стиховете на „Kind of Magic“, съобщава Фрогнюз.бг.

Песните са записани в кухнята или на полето, като много чести са и „двойниците“ на фронтмена Фреди Меркюри. А в някои от клиповете участниците танцуват под ритмите на парчетата пред стадо крави или насред улицата, пише още Фрогнюз.бг.

В секцията ни Видео новини вижте как в YouTube се изявиха фенове от всички възрасти и от всички краища на света.

Снимка: Кампанията на „Queen“