НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Vesti.Ru: Русия има хапче срещу коронавируса

В Русия е пуснато лекарство срещу коронавирус, което е довело до лечение на пациенти, съобщава vesti.ru. Оказва се, че „Авифавир“ е пуснато в края на април. Първоначално 40 души са дали съгласие, за да бъде тествано лекарството. Според изданието лекарите вече са потвърдили ефекта при лечението.

Vesti.ru цитира главният кардиолог в Централната кардиологична болница Никита Ломакин, която е заявил, че лекарството е много ефективно при пациенти в лека и средна степен на заболяването. Той е обяснил, че хапчето е ефективно и за тежките случаи, макар че резултатите тогава са по-бавни.

Изданието публикува и разказа на пациентка, която е била приета в лечебница с 40 градуса температура и пневмония. Олга Сорокина обяснява, че се е почувствала по-добре на третия ден от приема на препарата. Тя обяснява, че не се е притеснила, че ще взема нерегистрирано лекарство.

Специалист е обяснил, че препаратът, който ще бъде изпробван в още 30 болници в Русия, не позволява на вируса да се дели вътре в клетката и така не се стига до масово убиване на клетки.