НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Административен съд Хасково решава дела след роднинска намеса

Нови скандални факти изплуват около фирмата на майката на съдия от Хасково. Вчера както съобщихме, случаят касае  „Тракия импекс“ ЕООД, която е собственост на Златка Чиркалева, а тя е майка на съдия Росица Чиркалева от Административен съд Хасково.

Златка Чиркалева отказва да освободи 3 помещения в „Младежки център“, въпреки че договорът е изтекъл и че има издадени 3 заповеди на кмета помещенията да бъдат опразнени.

Златка Чиркалева започва съдебна битка. Пуска жалба в Административен съд Хасково/ХАС/, където работи дъщеря й /в момента тя е командиравона във Върховния административен съд/. И следват прелюбопитни моменти.

От докладната записка, която ще бъде разгледана в петък от общинските съветници става ясно, че един и същи съдия се произнася по казуса два пъти. Първият път е на 15 юли. Тогава Пламен Танев отхвърля искането за спиране на предварителното изпълнение на трите броя заповеди. Два дни по-късно, на 17 юли същият съдия се произнася втори път и то абсолютно противоположно.

Направихме всичко възможно днес да се срещнем със съдия Пламен Танев. Беше ни отказано. Мотивът бе, че съдията вече се е произнесъл и че в рамките на тези два дни са били внесени нови доказателства. Какви точно не ни бе отговорено.

Taran.news обаче научи какво е въпросното доказателство и предоставяме на читателите си да преценят колко годно е и за какво става дума. По електронната поща е пристигнало писмо от Агенция за недвижими имоти. И в това писмо, което не е подписано и не е подпечатано се казва, че не могат да намерят подходящ обект за дружеството. Представени са счетоводни справки.

И поради този факт съдът преобръща мнението си. Според наши източници, на които се доверяваме на 100 %, въпросното писмо е написано от Вероника Иванова – Петрова, която е от фирма „Адрес Недвижими имоти“. А това всъщност е първата братовчедка на съдията Росица Чиркалева и племенница на Златка Чиркалева, собственик на „Тракия импекс“ ЕООД.

Всички съдии в Административен съд са си направили отвод, защото са работили с колежката си. Само Пламен Танев е отказал, защото той никога не е работил с Росица Чиркалева. Така ни бе отговорено от ХАС. Но от съда пропуснаха да коментират, че Росица Чиркалева се води на щат в ХАС и тя му е колега, въпреки командировката си.

От ХАС отказаха среща с нас и така не получихме отговор на въпроса, къде остава принципът за случайното разпределение на делата. Всички съдии са се отвели и е имало възможност само един да го нищи, но по този начин вече се заобикаля принципа за случайното разпределение на делата. Освен това остава неизяснено и защо трите заповеди са в едно дело, а не в три отделни, както сочи логиката.

Кметът Станислав Дечев е жалил решението пред Върховния административен съд. И освен това е поискал отвод на съдия Пламен Танев.

От ХАС ни препоръчаха да не правим сензации за нещо, което не е съществено. Това също оставаме без коментар. Председателят на съда е в чужбина.

„Тракия импекс“ ЕООД е декларирала приходи за 5 935 028 лв за миналата година и печелба от 21 916 лв. Наемът, който плаща на общината за помещенията е по 48 лв на месец или общо 150 лв за трите.

Taran.news продължава да следи случаят.