НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

ДПС /п/обърка избирателите си в Хасковско/ЗВУК/

Скандалите и войната, която се води в ДПС обърка напълно симпатизантите на партията в Хасковско. Репортерска проверка днес в хасковското село Колец показа, че повечето от избирателите на партията застават и подкрепят Ахмед Доган в спора. В селото, в което живеят близо 200 души никой не споменава името на Делян Пеевски.

Повочето от участниците в репортерската анкета обаче отговориха, че са объркани и че не разбират какво се случва в София, защо двамата първи мъже на ДПС се изпокараха толкова жестоко и защо войната в партията не приключва.

Ето реакции от избиратели на ДПС:

А в центъра на Хасково пък имаше акетирани, които допуснаха, че това е един цирк, която цели да бъде отстранен Пеевски и така да може да се направи нова сглобка между ГЕРБ, ИТН, БСП, Възраждане и хората на Доган.

Днес стана ясно, че депутатът от Хасково Мюмюн Мюмюн напуска парламентарната група на ДПС, т.е става независим и се влива в редиците на Ахмед Доган. Това заявление стана известно в момент, в който стана ясно, че Пеевски най-вероятно ще прави нова партия другата седмица.

В същото време пък от Общинския съвет на ДПС в Хасково излязоха с декларация в подкрепа  двамата депутати от региона- Станислав Анастасов и Мюмюн Мюмюн. Станислав Анастасов пък беше призован от Ахмед Доган да си подаде оставката. През Taran.news общинският лидер на ДПС и зам.-кмет на Хасково – Танер емин обясни, че декларацията е била подготвена преди Мюмюн Мюмюн да напусне групата. „Това е негово решение, питайте него защо я напуска“, каза Емин.

Ето цялото изказване на Танер Емин:

Областната структура на ДПС беше призована от партията в Минерални бани и от хора от други общински структури в региона да излезе с позиция, в която да подкрепи Ахмед Доган. От Областния съвет на ДПС в Хасково обаче запазват мълчание все още. Лидерът на ДПС в региона – Мехмед Атаман не отговаря на журналистически въпроси. Той не допусна репортери днес и в областната администрация, а през секретарката си и през охраната обясни, че ще говори след няколко дни.