Новини

КОНКУРЕНТ забиха в Хасково

Двудневния рок-маратон в Хасково стартира тази вечер. В първата рок-вечер на Хасково за 2024 година на сцената излязоха младите рокаджии от STATE OF MIND и RUNT от Хасково и ХАЛА от Димитровград. Кулминацията на вечерта бе гостуването на рок-класиците от КОНКУРЕНТ.

На голямата открита сцена на к-кс „Спартак“ бяха подарени музикалните инструменти, закупени от кампанията на Хасково РОК, която сбъдва мечти. Кметът на Хасково Станислав Дечев връчи подаръците на школите, които тази година получават щедър жест от рок-публиката в Хасково.

Музикални уредби и комплекти микрофони получиха: Детска група „Узунджовче“ към НЧ „Пенко Пенков- 2013“- Узунджово, където има 16 талантливи деца на възраст от 6 до 16 години; Детски състав за народни песни и танци „Веселие“ към НЧ „Цвят-1898“ – Узунджово с ръководител Димитър Димитров, обединяващ 14 деца на възраст от 8 до 14 години; Детска вокална група „Дъга“ към НЧ „Светлина-1926“ – Въгларово с ръководител Станка Стоянова, където пеят 8 деца и Детска фолклорна група към НЧ “Пробуда-1905”- Криво поле с ръководител Севда Гигелова с 12 деца от 4 до 9 клас.

Тази година благотворителната акция на ХАСКОВО РОК е посветена на най-голямата мечта на три хасковски деца. Това е мечтата за здраве на Никол, Дани и Рени. И тримата се лекуват от коварни заболявания и в момента повече от всичко се нуждаят от подкрепа. Дарения за Никол, Дани и Рени може да направите по време на Хасково РОК, а средствата събрани по време на рок-феста ще бъдат разпределени между трите деца.

Утре на откритата сцена в Хасково ще забиват: КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, ХАНГАР 42 и ODD CREW.