България

Радев и Борисов се срещнаха

В 09.00 часа започнаха консултациите на президента с представители на ГЕРБ-СДС. Президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов направиха кратък анализ на ниската избирателна активност на проведените на 9-и юни избори.

В началото на срещата Бойко Борисов посочи, че на практика няма как да се състави правителство, поне за момента.

Единствено кабинет може да бъде формиран в първи мандат, беше категоричен Борисов.

Той каза, че най-голямата парламентарна група ще положи усилия, за да бъде сформиран кабинет с първия мандат, но след изявленията вчера на представителите на „Има такъв народ“, че с първия и с втория мандат не би могло да се състави правителство и условието, което поставят те – да бъде подкрепен техен експертен кабинет, ако евентуално президента им връчи третия мандат, Борисов каза, че това всъщност предопределя отиването на нови избори.

„На практика излиза, че няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ не искат ГЕРБ да побеждава, а друг да ни представлява и да поема пасивите. Не може предпоследният и последният да казват кои ще са експертите. С 68 депутати аз не виждам нещо как може да се случи освен с първия мандат, няма как да има правителство с втория или третия мандат“, подчерта Борисов. Вчера ИТН чухме какво каза и това предопределя отиването ни на избори“, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов./БНР/

сн. архив