НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Трус в БСП Хасково

Областният председател на БСП Хасково – Стамо Стамов е подал оставка заради изборните резултати в региона. Както вече съобщихме социалистите не спечелиха депутатски мандат от областта за първи път в най-новата история.

Стамов е депозирал оставката си пред членовете на Областния съвет, но тя все още не е разгледана. Това той е направил непосредствено след като са станали ясни резултатите от вота. По непотвърдена информация, той е подал оставка и като общински лидер на БСП в Свиленград, но там е била отхвърлена.

Водачът на хасковската листа на БСП Атанас Зафиров, който се провали на парламентарните избори на 9 юни и не спечели място в Народното събрание от Хасковска област пък стана временен председател на партията в събота. Голяма част от социалистите в общинските организации от областта са коментирали след пленума в събота, че отново ще подкрепят Корнелия Нинова, ако тя се яви като претендент за лидерското място на прекия избор.

В Харманли обаче настроенията на червените са срещу Нинова. Говори се, че от известно време тамошните социалисти били навестявани на няколко пъти от Емилия Масларова, която бе областен лидер за Хасковска област и през март беше сменана от Стамо Стамов от Свиленград. Масларова, която изостави червените, е срещу Нинова от известно време.

От БСП не са съобщили официално, че областният им председател е подал оставка.