Коментари

Христо Ангелов, „Спаси Хасково“: Искам младите да останат в Хасково

Христо Ангелов е от листата на „Спаси Хасково“. Той е на 34 години. Семеен е, с едно дете. Завършил е висшето си образование в УНСС София със специалност – Международни икономически отношения. Роден е в Хасково. Работи в голяма международна компания. Тренирал е футбол и активно спортува и в момента. Той е в листата за общински съветници на Хасково от „Спаси Хасково“, които са с № 60 в бюлетината, а той е с преференция 103.

Г-н Ангелов, в момента светът е футбол. Вие сте тренирал футбол, влече Ви този спорт, а в същото време правите и предизборна кампания. Ще Ви остане ли време да агитарите хората да гласуват за Вас?

По принцип за мен в момента има три важни неща – работата, семейството и изборите, които са в неделя. Футболът съм го оставил само за малкото ми свободно време, например за вечерта преди да си легна.

Кой ще стане шампион на Европа?

Аз лично харесвам Португалия заради Кристиян Роналдо и Франция, защото имат много силен отбор. Прогнозите са, че Англия ще вземе купата, но да видим.

Да оставим футбола за друг разговор. Защо решихте да ставате общински съветник. Млад човек сте, имате малко дете, работите в голяма международна компания?

Общинските съветници са хората, които вземат решенията за управлението и развитието на града. От тях зависи качеството на живот в един град, неговото развитие и проспиритет. Те дават насоката за развитие, а след това кметът е човекът, който ги изпълнява. Имам поглед главно за Хасково. Интересувам се. Виждам, че до момента в общинския съвет не се случва нищо, което да работи за града.

Смятате така, защото има лобита вътре, няма желание за промяна или нещо трето?

Правилно го казахте. Има лобита. По-голяма част от съветниците се интересуват преди всичко от личното развитие и в по-малка степен за развитието на града. Смятам, че местният парламент е единственото място, в което пряко мога да въздействам и да изявя своето желание за развитието на Хасково. От друга страна станах родител и искам да осигуря на моето дете по-добър живот и той да бъде в Хасково.

Трудна работа, но все пак, как смятате, че може да стане всичко това?

Смятам, че това може да се случи, когато избраните от народа са пряко и единствено фокусирани за развитието на града и се набляга повече на това отколкото на личния проспиритет. Трябва само и единствено да се работи за града.

Правилно ли Ви разбирам, че намеквате за корупция?

Не мога да кажа, че има корупция, защото не съм видял нещата с очите си. Градският фолклор носи такива идеи. Всички сме чували какви ли не истории, но дали са верни или не, сега не мога да твърдя.

Местните избори са след няколко дни. Идват и заминават. Ако приемем, че влизате в ОбС, на какво ще наблегнете. По образование сте икономист, това ще помогне ли?

Това, което трябва на първо време да се направи в Общинския съвет е да се гласува построяването на индустриална зона в града. Смятам, че тя ще повиши качеството на живот. Силно се надявам това да се случи, да се създаде добра икономическа среда, да се появят някакви инвеститори. Пример давам със Стара Загора. Там има много добра индустриална зона, имат страшо много предприятия и хората там вземат добри заплати. Ето защо хората избират да си живеят в Стара Загора. Искам това да се случи и в Хасково. Точно това е причината младите хора да не се връщат в Хасково след като завършат образованието си в Пловдив, София, Варна. Те няма къде да се развиват. Останали са няколко малки фирми в Хасково, които няма как да предложат добра заплата. Така младият човек нито може да живее нормално, нито да създаде семейство.

Всъщност за краткото време, в което бяхме вече в Общинския съвет ние сложихме началото на индустриалната зона. Внесохме докладната, която беше одобрена. За съжаление общината не отдели средства да се направи втората стъпка, а именно да се изработи проект. Предпочетоха да дадат пари само за изработването на писта.

Вие сте млад човек, можете ли да убедите някой млад човек да остане в Хасково?

Опитвам се. Моите връстници това го приемат много скептично, защото вече са се нагледали на ситуации и ситуации. Не виждат алтернатива. За да се променят нещата се иска много работа. Не знам дали всичко това може да се случи с един мандат. Ако хората повярват в нас и ни дадат възможност мисля, че във времето могат да се направят много хубави неща в нашия град и това, което сме замислили да се случи.

Смятате ли, че като сте говорил със свои връстници сте ги надъхал в неделя да зачертаят № 60 и преференция 103?

Надявам се. Дори първоначално да не съм ги спечелил с идеите да го направят чисто личностно. След това сами да станат свидетели на работата, която ще свършим от „Спаси Хасково“ в Общинския съвет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление