БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

„Отровното трио“: Държавата е ощетена с 1 млрд. лв. от сделката с БТК

Чрез продажбата на Vivacom държавата е ощетена с 1 млрд. лв., твърди „Отровното трио“ и настоява за извънредно заседание на Народното събрание, на което това да бъде установено, съобщи Дневник.

„Кабинетът успя да осъществи последната кражба в управлението – сделката за „Виваком“, която е реализирана с участието на Царатурата или КПКОНПИ, които са вдигнали запора на Виваком по аферата КТБ. Според нас става въпрос за лишаване на данъкоплатците от 1 млрд. лв.“, обяви адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.

Според Велислав Минеков антикорупционната комисия, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, е предпочела частния интерес на близките до депутата от ДПС Делян Пеевски братя Велчеви, Спас Русев и руската ВТБ. Той смята, че запорите са вдигнати при символични или никакви суми.

„Отровното трио“ настоява като опозиция БСП и ДПС да внесе искане за извънредно заседание на Народното събрание, при което да се установи защо са вдигнати запорите, както и да бъде изслушан и шефът на антикорупционната комисия Сотир Цацаров и новия министър на финансите Кирил Ананиев.

„Очевидно #Кой направи поредната кражба и финализира сделката. Хубаво е всички да знаят защо Борисов не подава оставка „, каза Арман Бабикян, пишат още от Дневник.

Днес стана известно, че БТК (позната още с търговската си марка Vivacom) се сдоби с шестия си поред собственик – медийната група United Group, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners. Това се вижда от данните, вписани в Търговския регистър, съобщи „Капитал“. Премахнати са запорите, наложени преди това от синдиците на КТБ заради заем от нея и от антикорупционната комисия.

снимка: Дневник