БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Веселин Марешки увърта за концесията на „Кабакум“

„Нямам представа майка ми на колко фирми е управител. Не знам за концесията и не знам как е името на плажа. Постоянно сменят имената“. Така увъртя отговорите на въпросите на БТВ депутатът Веселен Марешки. Повод за гостуването му бе концесията на плажа по северното Черноморие – Кабакум, която бе дадена на дясната ръка на Марешки преди няколко дни, а след това стана ясно, че той е сложил подписа си под проекта за Конституция на ГЕРБ.

Той не можа да отговори категорично дали неговата 76-годишна майка управлява бизнеса и дали всъщност тя стои зад концесията, която разбуни духовете в социалните мрежи. Според справка на БТВ 76-годишната Веска Марешка е управител на 103 фирми.

„Никой не иска този плаж, няма интерес към него. Аз инвестирам и правя за хората“, каза Меселин Марешки, който през целия разговор бягаше от категорични отговори. От БТВ го попитаха дали е случайно, че депутатът му Андон Дончев е напуснал парламента седмица след обявената концесията, Марешки каза, че той не знаел за нея. Депутатът не отговори и дали ситуацията е подпис срещу концесия. През цялото време Марешки правеше препратки към президента.

Веселин Марешки заяви, че неговата партия е най-последователната в Народното събрание. От телевизията припомниха с репортаж как той си сменя позициите по различни теми постоянно. Някои от промените са след срещи с ГЕРБ. Той дори не отговори конкретно дали се е опитвал да извива ръцете на ГЕРБ, за да се подпише. Не стана ясно как Марешки е сменил позицията си за подписа си за 24 часа. Народната реакция го накарала да парафира проекта на ГЕРБ. Той отново заяви, че не е чел Конституцията на ГЕРБ.

При влизането си в телевизията Марешки бе посрещнат от протестиращи. Едва 8 души вървяха с него, за да го подкрепят.

снимка: Капитал