НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Пращат димитровградският полицай Тенчо Тенев в СДВР

Полицаят Тенчо Тенев от Димитровград ще бъде преместен днес или утре на пост в МВР София. Това разкриха пред Taran.news негови приближени. Новината за рокадата днес обикаля РПУ Димитровград, разказаха ченгета. Смяната ще стане със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков.

Приятели на Тенев не посмяха да кажат на каква точно длъжност ще бъде преместен. Според говоренето в РПУ Димитровград обаче, Тенев ще бъде назначен за зам.-директор на СДВР. Полицаи от Димитровград допускат, че това може и да е партенка спусната от Тенев.

Както Taran.news първи съобщи Тенев, който бе дългогодишен шеф на КАТ, бе задържан през май и след това освободен. Тогава от прокуратурата съобщиха, че задържането е заради схема с гуми на служебен автомобил.

Пред свои приятели Тенев веднага след освобождаването си обяснил, че няма нищо вярно със съобщеното от държавното обвинение. На този етап няма информация разследването на какъв етап е.

Наша проверка установи, че зам.-директорското място в СДВР наистина е овакентено. Ченгета казват, че връзката на Тенев е Пламен Узунов, който е съветник на президента. Освен това Узунов е бил директор на пловдивската полиция, а Тенев бе в „Охранителна полиция“ в Асеновград, която е подчинена на ОД на МВР Пловдив. А другата връзка на Тенев е Михаил Миков, бивш лидер на БСП.

сн. novini.bg /архив/