България

Р. Радев: Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, това е крайна мярка

„Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, това е крайна мярка, но над всичко трябва да е българският интерес. През годините не успяхме да постигнем диверсификация. Нашата зависимост е голяма. За разлика от други държави българите са най-бедните в ЕС и енергийно най-бедните, борбата е да не допуснем драстично увеличаване на цените на доставките“. Това заяви президентът Румен Радев днес.

„Рисковете са една чудовищна инфлация, при която хиляди малки предприятия няма да издържат, това значи тежка икономическа и социална криза с последствия и за тези, които управляват в момента“, подчерта Радев. Той коментира и дали България доставя оръжие за Украйна и опроверга твърденията на вицепремиера Корнелия Нинова.

Той коментира и министъра на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова. „Ясно е, че тя се опитва да избяга от подписа си от разрешителните за износа на оръжия за трети страни и тя знае много добре, че стигат до Украйна. Това са частни фирми, но важен е подписът в междуведомствената комисия, която тя председателства, с който подпис се разрешава износът на оръжие“, каза още той.

сн. Президнт Р България