Новини

Около 780 са първокласниците в Хасково

Очакванията са около 780 да бъдат първокласниците тази година в община Хасково. Броят обаче е плаващ, тъй като децата могат да бъдат записвани до 13 септември, съобщи зам.-кметът Мария Вълчева.  Към момента данните на кметството показват, че 660 деца ще ходят на училище в града.

Общият брой на учениците в община Хасково, които ще се обучават през предстоящата учебна година в държавните и общински училища е 9 778.

По думите на Вълчева от общината са готови за първия учебен ден, въпреки че все още в някои училища вървят ремонти.

И тази година от общината ще спазят традицията да подарят на 15-ти септември книжки на децата, които за първи път ще чуят звънец. „Добре дошъл първокласник“ е снижката, която ще им бъде раздадена. Бройки са отделени и за децата от неделното училище в Комотини.

В сборника са поместени най-обичаните български стихотворения за деца, кратки исторически данни за първоучителите Кирил и Методий и българската азбука, за българското знаме и народните будители, за великите български владетели, за националните герои и други. Освен това на книжката е отпечатано и послание с пожелание за успешна учебна година и щастливо детство от кмета на Община Хасково.