НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

С мегафони призовават хасковлии

Кметът на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев от сутринта контролират изпълнението на Заповедта на здравния министър по повод мерките против разпространението на коронавируса. Констатациите са, че в почти всички квартали указанията да не се излиза навън, освен в крайни случаи, НЕ СЕ СПАЗВАТ!

Много възрастни хора се събират пред квартални заведения и магазини, в паркове и градинки. Това е недопустимо и безотговорно, категоричен е кметът. Станислав Дечев призовава да проявим максимална отговорност, ако искаме да опазим града от заразата и да спестим болка и страдания на нашите близки хора. Застрашаваме тези, които обичаме с нашата безотговорност, категоричен е кметът на Хасково.

От днес в населените места от общината и в града се разпространява информация, освен по традиционните медийни канали и социални мрежи, и чрез автомобили с мегафони, които призовават хората да спазват мерките за биосигурност. Тези автомобили са част от кампанията #ОстанетеСиВкъщи.

Не подценявайте ситуацията! Днес масово млади хора са излезли на Кенана и Ямача, на големи групи, за да спортуват и да се разхождат. Недопустимо е. Ще заразите родителите си, бабите и дядовците си!

Призивите на местната власт не са пресилени. Те са в израз на нашите усилия да опазим здравето на хората от Хасково и да не допуснем разпространението на заразата тук, подчерта кметът Станислав Дечев.