Спорт

Антъни Иванов намекна, че може да плува за друга държава

Ако хората от федерацията не започнат да дават условия за подготовка и не спрат всички тези скандали, да, няма да се състезавам под български флаг“, обяви българският плувец Антъни Иванов пред БНТ след скандалите около в последните дни. Иванов все още чака да научи кога ще влезе в сила накзанието му за нарушение на антидопинговия контрол, като в последните дни отправи сериозни критики и към Федерацията по плувни спортове.

„Хващате ме в Стара Загора, където прекарвам малко време с приятелката ми (бел. ред. – тенисистката Дария Радулова) в нейния роден град и след това се отправям към Варна, за да се готвя с моя отбор ПСК Черно море, с който станахме шампиони на България за пореден път напук на всичко. Лятото се развива по план и се радвам да съм отново в басейна след 4-5 месечна пауза. Много е трудно да се готвя по време на всякакви такива премеждия с федерации, с БОК и с медиите. Въобще не мога да се фокусирам върху плуването. Засега се справям, но се надявам всичко това да спре, тъй като не ми е приятно да съм в центъра на разни скандали“, сподели Антъни.

„Да, получих заплаха. Не искам и няма за какво да се извиня. Единствено съжалявам, че момчетата от националния отбор не са застанали зад мен все още, защото те знаят, че трябва промяна. Надявам се в скоро време да излязат и те също да кажат истината. Рано или късно това трябва да се случи и да има промяна. Тази промяна аз я поисках още преди две години, когато всички момчета бяха наказани за допинг“, заяви 23-годишният плувец.

„Не мога да ви кажа от кого идват заплахите към мен. Той може да ви сподели. Надявам се да излезе и да сподели какво е казал, кога го е казал и защо го направи точно преди основната ми дисциплина. Това беше сериозен удар под кръста, имайки предвид, че близките ми бяха там. Дори малката ми сестричка чу тези заплахи. Засега обаче предпочитам да не казвам нищо и да се концентрирам върху плуването и да гледам към Олимпиадата в Париж“, каза още участникът ни на Игрите в Токио 2020./БНР/