НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Арестуваха дрогиран шофьор, превозвал мигранти в Свиленградско

20-годишен младеж, дрогиран и без книжка е арестуван в землището на свиленградското село Студена, защото е подпомогнал 12 сирийци да преминат границата нелегално. Съдът в Свиленград е постановил да бъде задържан под стража.

При залавянето му се оказало, че той е употребил амфетамин и метаамфетамин. Освен това мъжът не е имал шофьорска книжка.

Служители на МВР, командировани в ГПУ-Свиленград по линия на нелегалната миграция, движейки се в землището на с. Студена, се разминали с джип, марка „Мерцедес“, с български регистрационен номер. Направило им впечатление, че в него се транспортира тежък товар и по тази причина го последвали с цел проверка. Автомобилът бил застигнат и установен в близост до селскостопанска постройка. Виждайки полицейските служители, водачът се опитал да избяга. Той се укрил в стопанска постройка, където бил установен и задържан.

При извършената проверка в джипа и около него били установени 12 мъже, граждани на Сирия, без документи за самоличност. Едно от лицата не е навършило 16-годишна възраст.  Мигрантите преминали нелегално границата от Турция в България и трябвало да бъдат транспортирани до София.

Районен съд-Свиленград е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши престъпление.