НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Арестуваха Мечката в Хасково/ОБНОВЕНА/

Маскирани полицаи от Хасково арестуваха Мюмюн Мюмюн – Мечката снощи при акция в областния център, научи Taran.news. От полицията към момента обявяват само, че резултати от операцията ще има по-късно днес.

Задържаният е бил обявен за издирване, твърдят ченгета. Предната вечер, на 13 декември, Мечката е заплашил с дълъг нож хасковлия на пазара в областния град и е бил арестуван снощи в този район, разказаха полицаи.

Мъжът на 46 години е криминално проявен за наркотици и за един от най-големите грабежи в Хасковска област. Той бе извършен през 2002 г. Тогава червен „Фолксваген Пасат“ засича форд-а на фирма „Къванч текст“, с който бяха превозвани изтеглените от банката 47 092.25 лв. за заплатите на работниците от фирмата.

Счетоводителят – Георги Демирев е убит, а за физически извършител е посочен Георги Христов-Тинето, който бе разстрелян показно край столичен стадион. Полицията уличи за грабежа още Мюмюн Мюмюн – Мечката и софиянецът Георги Машев. Освен убийството, при стрелбата бяха ранени Златка Христова и Фикрет Топчу, служители на харманлийската фабрика.

Полицейска операция по линия на битовата престъпност и пътния травматизъм бе проведена вчера на територията на областта. Осигурено бе полицейско присъствие в уязвими райони на територията и в участъци с повишена криминогенна обстановка. Проверявани са лица и автомобили за дрога и за нелегални мигранти, както и неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол и дрога.

По време на специализираната операция са проверени 1339 МПС, 1706 лица и 263 обекта – заложни къщи, автоморги, пунктове за черни и цветни метали и търговски обекти. Пътните полицаи са заснели 176 клипа за превишена скорост и са съставили 31 акта и 235 фиша по Закона за движение по пътищата. Връчили са на водачите и 30 електронни фиша. Образувани са 3 бързи и едно досъдебно производство.

Акцията е била проведена в цялата област.

 

сн. ОД на МВР Хасково