НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Арестуваха наркоразпространители от Сливен в Димитровград

За държане и съхранение на наркотик са задържани трима мъже и две жени в РПУ Димитровград. Вчера по обяд, служители от управлението съвместно с колегите си от областната дирекция са провели операция за противодействие на престъпността по линия на дрогата.

В Димитровград те са спрели лек автомобил „Опел“, шофиран от 32-годишен от Сливен. В колата е пътувал и негов съграждан на 21г., познати на органите на реда. При личен обиск във водача е намерен плик, съдържащ аналог на синтетично вещество с тегло 3 грама. Под предната седалка на колата е открита чанта със същото вещество с тегло 315 грама.

В хода на работата, служителите са проверили и стопански двор в кв.“Вулкан“, където са установили 31-годишен димитровградчанин. При претърсване на стопанската постройка са намерени 2 торби и кофа със 137 плика от въпросната дрога с тегло 269 грама. Иззети са и 2 електронни везни. Открити са множество пликове с клипси и сумата от 1820 лева. В процеса на работата са установени и задържани две жени от града на 35г. и 30г., съпричастни към извършваната дейност.

сн. ОД на МВР Хасково