Спорт

Балкан надигра Левски в Ботевград

Балкан (Ботевград) постигна третата си поредна поебда срещу Левски този сезон, след като победи у дома „сините“ с 80:69 в мач от 9-тия кръг на мъжкото ни баскетболно първенство. Най-резултатни за победителите бяха Дерик Маркс с 16 и Девон Уошингтон с 15 т, а за „сините“ над всички бе Венцислав Петков с 20 т.

„Излязохме доста по-освободено в нападение. Нямаше го това напрежение от предните мачове“, заяви след мача капитанът на Балкан Димитър Димитров, който реализира 15 точки. „Както казах след предния мач срещу Апоел, онова първо полувреме трябваше да ни даде една добра основа, на която да стъпим и оттук нататък да вървим нагоре. Този мач е едно стъпало напред и се надявам да вървим по същия начин. Нашият проблем не е в защитата, а в нападението.

Днес направихме още един добър мач в дефанзивен план и с едно добро нападение успяхме да спечелим двубоя. Със сигурност ще издържим на темпото. Най-добре за нас е да играем мачове, защото чрез двубоите се развиваме по-добре“,каза още Димитров.

 В класирането с пълен актив от 18 точки води Рилски спортист, Левски е втори със 17 и мач повече, пред Черноморец с 16 и Балкан с 15./БНР/

сн. БК Балкан