Спорт

Ботев (Пловдив) подписа с двама южноамериканци

Отборът на Ботев (Пловдив) осъществи двоен трансфер, съобщиха от клуба. „Канарчетата“ подсилиха офанзивната си мощ с две крила от чужбина.
Договори с „жълто-черния“ клуб подписаха Фабио Бурбано и Андерсон Барбоса. И двамата футболисти играят като крила, а Андерсон ще вземе участие в контролата с Царско село.

Фабио Бурбано е роден на 19 юни 1992 година и подписа 2-годишен договор с пловдивчани. Футболистът има мачове за юношеския национален отбор на Колумбия, а за последно бе част от колумбийския елитен тим Санта Фе.

Андерсон Барбоса е роден на 17 март 1999 година. Бразилецът се обвърза с „канарчетата“ за 18 месеца, а последният му тим бе бразилският ФФ Спорт.

А отборът на Локомотив (Пловдив) победи полския Арка (Гдиня) с 4:1 в контролна среща по време на подготвителния си лагер в Белек, Турция.

Анте Апарица откри за „черно-белите“ в 12-ата минута, а Парвиз Умарбаев покачи на 2:0 в 27-ата минута с удар отдалеч. Поляците върнаха едно попадение пет минути по-късно.

Избраниците на старши треньора Бруно Акрапович започнаха по-добре и второто полувреме. В 48-ата минута футболист №1 на България Димитър Илиев направи 3:1. В 63-ата минута Мирза Хасанбегич фиксира крайния резултат.

Това беше трета проверка за носителя на Купата на България в южната ни съседка. Преди това „смърфовете“ надиграха казахстанския Кайсар с 1:0 и отстъпиха на словашкия Земплин с 1:2.

Източник: БНР Снимка: ПФК Ботев – Пловдив