Спорт

Всичките ни сабльорки стигнаха финалите на световното

И четирите български сабльорки преодоляха квалификациите и се класираха за финалите в сряда на световното първенство по фехтовка в Кайро. Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Ана Михайлова намериха място сред 64-те най-добри на планетата, съобщиха от федерацията ни.

Най-добрата ни фехтовачка Йоана Илиева записа впечатляващите шест победи в групата си, зае първото място в нея и се класира директно на финалите.

Останалите българки също се представиха на ниво, като Олга Храмова и Емма Нейкова влязоха директно във втория кръг на директните елиминации с четири победи и две загуби, а Ана Михайлова – с три победи и три загуби.

Във втория кръг от директните елиминации, решаващи за класирането за финалите, Храмова победи Мария Матей от Румъния с 15:6, Нейкова се наложи с 15:4 над Йоланда Муньос от Чили, а Михайлова отстрани Манал Сараа от Мароко с 15:9.

Така в сряда Йоана Илиева ще излезе в първия си двубой от елиминациите срещу Кейтлин Максуел от Великобритания, Олга Храмова ще се изправи срещу Силвия Матушчак от Полша, Емма Нейкова ще играе за победа срещу Зузана Цислар от Полша, а Ана Михайлова – срещу Теодора Гунтура от Гърция./БНР/

сн. БФФехтовка