Коментари

ВСС пак не са в час

Тия от Висшия съдебен съвет /ВСС/ май остават единствените дето не са в час с обстановката в страната. Или най-малкото се правят, че тях това не ги засяга. Днес столични съдии излизат на протест заради внедрена система, която затруднява първо правораздавателите, а след това и всички граждани дето с данъците си им плащаме тлъстите заплати. Кадровиците във ВСС до този момент не се съобразиха с декларациите на съдиите, с отворените писма, с възраженията и пр. Правят се на умрели лисици.

Когато имаха проблем с шефа на ВКС Лозан Панов ни проглушиха ушите да ги слушаме и да ги гледаме. Намираха си начин да се показват, най-вече през проправителствените медии. Сега, когато има проблем, който рефлектира върху нас гражданите, те мълчат. Май правят на инат.

Да де, ама така не става. Ясно ни е, че някой пак се облажил, за да внедрят системата – недоносче, ясно ни е, че кадровиците трудно ще се реформират. Ясно ни е, че това, което налагат от ВСС противоречи на здравия разум. След като толкова неща са ясни, то е и ясно, че е време гьонсуратите от ВСС да бъдат изметени. Най-малко заради това, че не се справят с отговорността си – да осигурят качествено обслужване на данъкоплатците.

Иначе техните бляботиния са си пунта мара.