Новини

В емисията на студио Taran.news днес

ОБЩИНСКА данъчна дирекция Хасково информира, че от 1 ноември /неделя/ до края на годината се подават декларации от фирми, които желаят такса битови отпадъци да бъде определена на база количество, чрез заявен съд /контейнер или кофа за смет/. Декларациите се подават на място в Общинска данъчна дирекция на ул.“Александър Стамболийски“ №2, по електронен път чрез системата за електронно връчване или на ел. адрес odd@haskovo.bg.

ВЧЕРА и днес, при засилени проверки на МПС относно подобряване безопасността на движението, ограничаване на транспортния травматизъм и респектиране на нарушителите на Закона за движение по пътищата са проверени 318 лица и 305 автомобила. Пътните полицаи са заснели 94 снимки за превишена скорост, съставили са 80 и са връчили 60 електронни фиша. На нарушителите са съставени 19 акта и 44 фиша, издадени са и 4 принудителни административни мерки.

НА СРЕЩА между областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, кмета на община Хасково г-н Станислав Дечев и организаторите на фестивала „Вълшебен свят” се взе решение фестивалът, който трябваше да се проведе този уикенд, да бъде отменен.