Новини

Галерия „Форум“ представя 10 дами и един джентълмен – куратор в елегантна експозиция

Хасковската галерия „Форум“ представя в месеца на жената-март, 10 художнички и гост- художник и куратор в една изключително елегантна мартенска изложба. Дамите са познати на ценителите и меценатите в сферата на изкуството.

Лора Янева от Бургас, носител на няколко награди и номинации в престижни конкурси у нас и в чужбина.

Павлина Копано – живее и твори в Истанбул, а преди две години спечели награда за култура в родния си Димитровград.

Тереза Зиковска – собственик на галерия “Тереза Зиковска “ във Варна, позната с експозициите си в редица европейски градове.

Маргарита Иванова – също със собствена малка галерия в Пазарджик, позната на ценителите на изкуството с произведенията си от керамика.

Гергана Вълкова преподава изобразителното изкуство в едно от най – престижните училища в Стара Загора, участник и лауреат на престижни национални конкурси.

Селма Тодорова- ръководител на фондация IWS България, куратор на Международното триенале на акварела във Варна през 2016 година.

Ирина Колева е преводач, работи в тандем с живописеца Иван Арабаджиев. Двамата участват съвместно в пленери и изложби.

Минка Добрева осъществява успешно детската си мечта да учи и се да занимава с живопис. Прави самостоятелни изложби и участва в експозиции с известни автори.

Марияна Йорданова живее и твори в Нова Загора, по професия е лекар, но активно участва в творческия живот в България.

Ангелина Недин работи и твори в Бургас и Созопол, активен участник в много международни и национални пленери. Автор е на над 16 самостоятелни изложби.

Кураторът на изложбата е Светлозар Недев е магистър по културология и изобразително изкуство от академията в София. Автор е на 35 самостоятелни изложби у нас и по света. Участник в националните и международни пленери, куратор е на Международния арт пленер “Безгранично изкуство” и Международния уъркшоп “Обединени художници за обединена Европа“.

Честта да гостуват в Хасково творбите на тези интересни и талантливи творци дължим на работата на екипа на галерия „Форум“ и нейния директор Татяна Форева. Изложбата ще бъде открита на 15 март 2021 година от 17,30 часа.