БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

ГЕРБ: С БСП и ДПС коалиция няма да правим. БСП: ГЕРБ да сменят подхода си

„Не сте ни разбрали добре, коалиция с БСП и ДПС няма да правим“, каза в Народното събрание лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов. „Ние с уважение ще се отнесем към другите политически партии, ще им представяме нашата програма, ще използваме днешния ден. Ние предлагаме само личности за три месеца, за един месец, за шест месеца, за да не може ПП-тата и ДБ-тата да се хванат, мокрият им сън да стане реалност – ГЕРБ, БСП и ДПС, за да ни биели на местните избори. Няма да стане няма. Няма да го позволя. Няма, каквато и да е реакцията на партията, да стане“, допълни той.

„Ако ГЕРБ искат да излъчат правителство, трябва да променят подхода си“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова преди срещата на експертните екипи на двете формации.

„С нас игричките, които си играха с ПП и ДБ не могат да играят. Първо – изваждат се 5-6 национални задачи, които са надпартийни, а не обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ, определя се срок, в който тези задачи трябва да се свършат и трето, определя се състав на някакво правителство, което трябва да уточним, което да трябва да свърши тази работа за България и за народа“, каза още тя.

От ДПС заявиха, че правителство с втория мандат с ПП е невъзможно. ДПС се включват с голяма отговорност в днешната среща. „Ние се обърнахме, макар че трябваше да бъдем потърсени, ние потърсихме вторите в тези избори за разговори. Тя не откликнаха на нашия така призив за разговори, така че за нас реализация на правителство с втория мандат е невъзможна. Подчертавам това още в началото на разговора, за да изведа пред скоби, че отговорността за реализация на първия мандат всъщност е основна“, каза заместник-редседателят на ДПС Йордан Цонев.