Спорт

Гимнастиците ни заминаха за Марибор

Българският отбор по спортна гимнастика замина за европейския младежки олимпийски фестивал, който ще се проведе от 23 до 29 юли в Марибор (Словения).

В надпреварата страната ни ще бъде представена при девойките от: Виктория Венциславова ( клуб „Левски – Спартак“, с треньор Филип Янев), Никол Соколова и Елена Николова (клуб „Стрийт Уоркаут България „, с треньори Ивелин Иванов и Велислава Велева), а при юношите от: Любомир Станоев (клуб „Любчо Солачки“, с треньор Антон Гръчки) и братята Йоан и Давид Иванови, които живеят във Великобритания и се подготвят при Антъни Вайс, а в България са картотекирани в клуб „Левски-Спартак“.

Със състезателите пътуват треньорите – Филип Янев, Ивелин Иванов и Антъни Вайс, както и съдиите – Илия Янев и проф. Цветана Добрева. Тренировките са на 22, 23 и 24, а първия състезателен ден в турнира по спортна гимнастика е на 25 юли.

Освен състезания по спортна гимнастика, програмата на олимпийския младежки фестивал включва и турнири по волейбол, лека атлетика, баскетбол 3×3, хандбал, джудо, планинско колоездене, колоездене, скейтборд, плуване и тенис./БНР/

сн. БФ Гимнастика