НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Главният секретар на МВР идва в Хасково и удариха купувачи на гласове/АУДИО//ОБНОВЕНА/

Маскирани полицаи от Хасково нахлуха в димитровградското село Крепост. Там са заради купуване на гласове. Сигналът е бил получен по-рано. Полицаите са арестували един мъж на 56 години. Така твърдят роднините, а от полицията днес посочиха, че той е на 37 години.

Акцията на хасковската полиция става след като днес сутринта главният секретар на МВР е заявил, че пристига в Хасково. Близки до главния секретар на МВР обясниха, че той ще бъде в областния град в ранния следобед, когато се очаква и спецоперацията да е приключила.

В селото, където тази седмица ще има балотаж, хората заявиха пред журналисти, че задържаният не се занимава с купуване на гласове./Чуйте/

Директорът на ОД на МВР Хасково Чавдар Георгиев съобщи на пресконференция, че в ареста са още жена му и детето му на 18 години. В тях е бил намерен тефтер с имена и съответни суми. Как обаче разследващите са направили връзка, че става дума за купуване на гласове, а не хората, които имат вересии към заведението, не стана ясно. Не беше казано да са намерени и пари.

При обиските е открита незаконна пушка.

Чавдар Георгиев съобщи, че семейството било наблюдавано дълго време. Тогава възниква въпроса, защо не са задържани преди първия тур на изборите, когато е масовото купуване на гласове и се гласува за общински кмет, а точно сега, когато изборът е само за кмет на селото.

сн. архив