Коментари

Да направим 11 февруари национален празник заради полета София-Скопие

Днес е 11 февруари и според правителството трябва да е паметен ден. Защото днес ще е първият полет между София и Скопие. Не че през годините не е имало опити да лети самолет по дестинацията. Сега остава само да си представим как народът български ще се юрне да пътува със самолет.

За мнозина този проект няма да има достатъчно пътници и ще работи на загуба. Преди дни някой изчисли, че пътят от центъра на София до летището е 40 мин., чакането за международен полет е 70-80 минути (в условия на сегашната обстановка е доста повече), полетът – 40 мин. и излизането от летището в Скопие – 30 минути. А пътят с лека кола е 3 часа и половина. Да не говорим, че ако се построи магистралата, ще е по-малко от 2 часа.

И въпреки математиката властта е в еуфория от този първи полет. Този полет София-Скопие го отразяваме сякаш е първият полет до луната. Тогава някой да предложи 11 февруари да е национален празник.

Тази работа е изсмукана от пръстите. И е поредната абсурдност, която може да приключи до 2-3 години, при най-оптимистичната прогноза. След това самолетите по тази дестинация може да се използват за транспортирането на пратки на фирма Еконт.

Ако това стане изненадани да няма.