БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 44. Протестът иска оставката и на областния управител на София

В 44-я ден на протестите срещу правителството и главният прокурор, хората поискаха оставката на областния управител на София – Илиян Тодоров заради думите му към недоволните – „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“.

Тази вечер стана ясно, че протестиращите в Пловдив са подали заявление за демонстрация, а кметът на града им е отказал. По закон заявлението е с уведомителен характер и не се иска разрешение. Въпреки това пловдивският кмет е отказал. Тази вечер пловдивчани ще бъдат подкрепени от протестиращи и от други региони. Барикадите навсякъде в страната са законни. Това каза адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. 

В столицата остават блокирани централните кръстовища. Третата блокада за деня на БНТ не се състоя.

Малко преди 20 часа протестиращите издигнаха транспарант, на който пише: „Над 60% от българските граждани не желаят да гласуват за нито една партия. На Орлов мост има кино на открито, където протестиращите изгледаха филма Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom –  документален филм за 2015 г. за протестите на Евромайдан в Украйна от 21 ноември 2013 г. до 23 февруари 2014 г.

снимка: OFFnews.bg